Składniki
400 gramów
4 szczypty
2 gramy
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
15 sztuk
1 sztuka
5 łyżek
2 gramy
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nie każda włoska „pasta” musi od razu pływać w sosie. Do FUSILLI Z OSTRYM SOSEM OLIWKOWYM dodałem po prostu nieco oliwy z ulubionymi przyprawami. Jedzenie jest smaczne i wykwintne. Pod jednym warunkiem: oliwa musi być naprawdę wysokiej jakości. Tu nie warto oszczędzać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej