Fusilli z ostrym sosem oliwkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fusilli z ostrym sosem oliwkowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 szczypty

2 gramy

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

15 sztuk

1 sztuka

5 łyżek

2 gramy

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie każda włoska „pasta” musi od razu pływać w sosie. Do FUSILLI Z OSTRYM SOSEM OLIWKOWYM dodałem po prostu nieco oliwy z ulubionymi przyprawami. Jedzenie jest smaczne i wykwintne. Pod jednym warunkiem: oliwa musi być naprawdę wysokiej jakości. Tu nie warto oszczędzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kaszotto orientalne
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej