Składniki
400 gramów
4 szczypty
2 gramy
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
15 sztuk
1 sztuka
5 łyżek
2 gramy
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nie każda włoska „pasta” musi od razu pływać w sosie. Do FUSILLI Z OSTRYM SOSEM OLIWKOWYM dodałem po prostu nieco oliwy z ulubionymi przyprawami. Jedzenie jest smaczne i wykwintne. Pod jednym warunkiem: oliwa musi być naprawdę wysokiej jakości. Tu nie warto oszczędzać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej