
Składniki
2 łyżki
3 sztuki
3 szczypty
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety przekrawamy w poprzek na cieńsze plastry.
Krok 2
Przyprawę z Fix'a mieszamy z oliwą, maślanką i tymiankiem. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na około 45 minut by przeszło przyprawami.
Krok 3
Zamarynowane mięso smażymy w papierowych torebkach wg. wskazań na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej