Filety marynowane w maślance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety marynowane w maślance

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 sztuki

3 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przekrawamy w poprzek na cieńsze plastry.

Krok 2

Przyprawę z Fix'a mieszamy z oliwą, maślanką i tymiankiem. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na około 45 minut by przeszło przyprawami.

Krok 3

Zamarynowane mięso smażymy w papierowych torebkach wg. wskazań na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej