Filety marynowane w maślance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety marynowane w maślance

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 sztuki

3 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przekrawamy w poprzek na cieńsze plastry.

Krok 2

Przyprawę z Fix'a mieszamy z oliwą, maślanką i tymiankiem. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na około 45 minut by przeszło przyprawami.

Krok 3

Zamarynowane mięso smażymy w papierowych torebkach wg. wskazań na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety marynowane w maślance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej