Sos śmietanowo-cebulowy - przepis do makaronu | Przepisy.pl pixel

Smaczny cebulowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

150 gramów

null

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, zmiel przez maszynkę i podsmaż na roztopionym maśle, do czasu, gdy wyparuje woda.

Krok 2

Z cukru przygotuj karmel.

Krok 3

Następnie wymieszaj do smaku z sosem, dopraw, wymieszaj z śmietanką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej