Sos śmietanowo-cebulowy - przepis do makaronu | Przepisy.pl pixel

Smaczny cebulowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

150 gramów

null

1 łyżeczka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, zmiel przez maszynkę i podsmaż na roztopionym maśle, do czasu, gdy wyparuje woda.

Krok 2

Z cukru przygotuj karmel.

Krok 3

Następnie wymieszaj do smaku z sosem, dopraw, wymieszaj z śmietanką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny cebulowy sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej