Grillowany łosoś z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grillowany łosoś z papryką

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny i kroimy w kostkę. Obie papryki po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę.

Krok 2

Jeżeli będziemy używać grilla elektrycznego, to smarujemy go odrobiną oliwy i na rozgrzanym układamy rybę i paprykę. Smażymy parę minut z każdej strony, aż ryba nie będzie surowa, a papryka ładnie się zarumieni (paprykę trzeba grillować ciut dłużej niż rybę). Jeżeli danie będziemy przygotowywać na grillu tradycyjnym, to łososia nie musimy kroić w kostkę, tylko w całości kładziemy na folii aluminiowej wysmarowanej odrobiną oliwy i grillujemy przez ok. 10 minut. Paprykę też możemy grillować po wcześniejszym włożeniu do folii, lub bezpośrednio na ruszcie.

Krok 3

Upieczonego łososia skrapiamy przyprawą w płynie Delikat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej