PRZEPISY.PL
Cannelloni po bolońsku - autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka

Cannelloni po bolońsku

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
28
osób dodało do Mniamlisty
28
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 łyżeczka
  • bazylia1 łyżeczka
  • oregano1 łyżeczka
  • mozarella kulki2 szt
  • woda1 szklanka
  • Krok 1

    Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.
  • Krok 2

    Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.
  • Krok 3

    Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.
  • Krok 4

    Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.
  • Krok 5

    Piec 35 min w temp. 180st.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos w słoiku Spaghetti Bolognese KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

8
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
40
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
3
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe