Cannelloni po bolońsku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.

Krok 2

Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.

Krok 3

Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.

Krok 4

Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.

Krok 5

Piec 35 min w temp. 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej