Cannelloni po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni po bolońsku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.

Krok 2

Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.

Krok 3

Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.

Krok 4

Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.

Krok 5

Piec 35 min w temp. 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej