Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
500 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni, na oliwie zrumienić mięso.
Krok 2
Do mięsa dolać sos boloński, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Gotować ok. 30 minut.
Krok 3
Napełnić niegotowany makaron przestudzonym farszem.
Krok 4
Układać sztuka obok sztuki w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Polać wodą. Przykryć porwaną na kawałki mozzarellą.
Krok 5
Piec 35 min w temp. 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej