Sałatka błyskawica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka błyskawica

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

5 łyżek

0.5 pęczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka, ananasa , kukurydzę, groszek i fasolę odsącz, wsyp do miski.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami majonezu. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 3

Przełóż do salaterki a wierzch równomiernie posmaruj pozostałym majonezem. Rzodkiewki i ogórka fantazyjnie wytnij.

Krok 4

Utwórz postacie używając wykałaczek, z goździków zrób oczy. Ozdób sałatkę, również listkami natki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej