Sałatka błyskawica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka błyskawica

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

5 łyżek

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka, ananasa , kukurydzę, groszek i fasolę odsącz, wsyp do miski.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami majonezu. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 3

Przełóż do salaterki a wierzch równomiernie posmaruj pozostałym majonezem. Rzodkiewki i ogórka fantazyjnie wytnij.

Krok 4

Utwórz postacie używając wykałaczek, z goździków zrób oczy. Ozdób sałatkę, również listkami natki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej