
Składniki
4 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
5 łyżek
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka, ananasa , kukurydzę, groszek i fasolę odsącz, wsyp do miski.
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami majonezu. Dodaj do sałatki i wymieszaj.
Krok 3
Przełóż do salaterki a wierzch równomiernie posmaruj pozostałym majonezem. Rzodkiewki i ogórka fantazyjnie wytnij.
Krok 4
Utwórz postacie używając wykałaczek, z goździków zrób oczy. Ozdób sałatkę, również listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej