
Składniki
4 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
5 łyżek
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka, ananasa , kukurydzę, groszek i fasolę odsącz, wsyp do miski.
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami majonezu. Dodaj do sałatki i wymieszaj.
Krok 3
Przełóż do salaterki a wierzch równomiernie posmaruj pozostałym majonezem. Rzodkiewki i ogórka fantazyjnie wytnij.
Krok 4
Utwórz postacie używając wykałaczek, z goździków zrób oczy. Ozdób sałatkę, również listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































