Jabłka w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło włóż do żaroodpornego naczynia i zagrzej w mikrofalówce.

Krok 2

Jajka ubij z mlekiem.

Krok 3

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszaj w misce, połącz z mlekiem i roztrzepanymi jajami.

Krok 4

Następnie dodaj masło i wyrób na gładkie ciasto.

Krok 5

Jabłka posiekaj, wsyp do ciasta, dodaj sok i skórkę z cytryny, po czym wymieszaj. Ciasto przelej do okrągłego żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i zagrzej w mikrofalówce.

Krok 6

Wierzch posyp cukrem z cynamonem. Przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej