
Składniki
200 gramów
200 mililitrów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
30 gramów
30 gramów
30 gramów
20 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztapiamy. Cukier waniliowy, cukier trzcinowy, cukier, mąkę, proszek do pieczenia razem wymieszaj. Dodaj jajka i jogurt. Całość krótko miksuj. Dodaj przestudzone masło. Całość krótko miksuj.
Krok 2
Ciasto przelej do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w 180 stopniach przez 30-40 minut(do suchego patyczka). Wystudź.
Krok 3
Cukier puder połącz z ciepłą wodą, do uzyskania konsystencji lukru. Polej wystudzoną babkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej