Babka jogurtowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka jogurtowa

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 mililitrów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

30 gramów

30 gramów

30 gramów

20 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztapiamy. Cukier waniliowy, cukier trzcinowy, cukier, mąkę, proszek do pieczenia razem wymieszaj. Dodaj jajka i jogurt. Całość krótko miksuj. Dodaj przestudzone masło. Całość krótko miksuj.

Krok 2

Ciasto przelej do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w 180 stopniach przez 30-40 minut(do suchego patyczka). Wystudź.

Krok 3

Cukier puder połącz z ciepłą wodą, do uzyskania konsystencji lukru. Polej wystudzoną babkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej