Babka jogurtowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka jogurtowa

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 mililitrów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

30 gramów

30 gramów

30 gramów

20 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztapiamy. Cukier waniliowy, cukier trzcinowy, cukier, mąkę, proszek do pieczenia razem wymieszaj. Dodaj jajka i jogurt. Całość krótko miksuj. Dodaj przestudzone masło. Całość krótko miksuj.

Krok 2

Ciasto przelej do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w 180 stopniach przez 30-40 minut(do suchego patyczka). Wystudź.

Krok 3

Cukier puder połącz z ciepłą wodą, do uzyskania konsystencji lukru. Polej wystudzoną babkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka jogurtowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej