
Składniki
130 gramów
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
200 gramów
5 gramów
120 mililitrów
60 mililitrów
1 sztuka
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy suche składniki
Krok 2
Dodajemy mleko, olej, jajko i na koniec gorącą wodę.
Krok 3
Pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej