Ciasto czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto czekoladowe

Autor: Agata

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

130 gramów

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

200 gramów

5 gramów

120 mililitrów

60 mililitrów

1 sztuka

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy suche składniki

Krok 2

Dodajemy mleko, olej, jajko i na koniec gorącą wodę.

Krok 3

Pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bułki maślane
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej