Wiśniowa chmurka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśniowa chmurka

Autor: Marta Ewa

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

200 gramów

2 sztuki

500 mililitrów

2 szklanki

1 sztuka

150 mililitrów

450 mililitrów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop czekoladę, roztopioną czekoladę rozprowadź na dnie formy do pieczenia. Następnie ułóż herbatniki. Formę wstaw do lodówki.

Krok 2

Zalej galaretki wiśniowe wrzątkiem.

Krok 3

Na herbatnikach ułóż wiśnie i dodaj galaretki(galaretka musi być lekko stęrzona) Następnie wstaw formę do lodówki na 45 minut.

Krok 4

W międzyczasie połącz przy pomocy miksera śmietankę, serek mascarpone oraz ostudzoną galaretkę krystaliczną. Rozprowadź powstałą mieszankę w formie do pieczenia. Gotowy deser wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej