
Składniki
12 sztuk
200 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
2 szklanki
1 sztuka
150 mililitrów
450 mililitrów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop czekoladę, roztopioną czekoladę rozprowadź na dnie formy do pieczenia. Następnie ułóż herbatniki. Formę wstaw do lodówki.
Krok 2
Zalej galaretki wiśniowe wrzątkiem.
Krok 3
Na herbatnikach ułóż wiśnie i dodaj galaretki(galaretka musi być lekko stęrzona) Następnie wstaw formę do lodówki na 45 minut.
Krok 4
W międzyczasie połącz przy pomocy miksera śmietankę, serek mascarpone oraz ostudzoną galaretkę krystaliczną. Rozprowadź powstałą mieszankę w formie do pieczenia. Gotowy deser wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej