Wiśniowa chmurka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśniowa chmurka

Autor: Marta Ewa

ratingratingratingratingrating

6

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

200 gramów

2 sztuki

500 mililitrów

2 szklanki

1 sztuka

150 mililitrów

450 mililitrów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop czekoladę, roztopioną czekoladę rozprowadź na dnie formy do pieczenia. Następnie ułóż herbatniki. Formę wstaw do lodówki.

Krok 2

Zalej galaretki wiśniowe wrzątkiem.

Krok 3

Na herbatnikach ułóż wiśnie i dodaj galaretki(galaretka musi być lekko stęrzona) Następnie wstaw formę do lodówki na 45 minut.

Krok 4

W międzyczasie połącz przy pomocy miksera śmietankę, serek mascarpone oraz ostudzoną galaretkę krystaliczną. Rozprowadź powstałą mieszankę w formie do pieczenia. Gotowy deser wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśniowa chmurka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej