
Składniki
12 sztuk
200 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
2 szklanki
1 sztuka
150 mililitrów
450 mililitrów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop czekoladę, roztopioną czekoladę rozprowadź na dnie formy do pieczenia. Następnie ułóż herbatniki. Formę wstaw do lodówki.
Krok 2
Zalej galaretki wiśniowe wrzątkiem.
Krok 3
Na herbatnikach ułóż wiśnie i dodaj galaretki(galaretka musi być lekko stęrzona) Następnie wstaw formę do lodówki na 45 minut.
Krok 4
W międzyczasie połącz przy pomocy miksera śmietankę, serek mascarpone oraz ostudzoną galaretkę krystaliczną. Rozprowadź powstałą mieszankę w formie do pieczenia. Gotowy deser wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej