
Składniki
12 sztuk
200 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
2 szklanki
1 sztuka
150 mililitrów
450 mililitrów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop czekoladę, roztopioną czekoladę rozprowadź na dnie formy do pieczenia. Następnie ułóż herbatniki. Formę wstaw do lodówki.
Krok 2
Zalej galaretki wiśniowe wrzątkiem.
Krok 3
Na herbatnikach ułóż wiśnie i dodaj galaretki(galaretka musi być lekko stęrzona) Następnie wstaw formę do lodówki na 45 minut.
Krok 4
W międzyczasie połącz przy pomocy miksera śmietankę, serek mascarpone oraz ostudzoną galaretkę krystaliczną. Rozprowadź powstałą mieszankę w formie do pieczenia. Gotowy deser wstaw do lodówki na 2 godziny.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej