Wafle śmietankowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wafle śmietankowe

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

200 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozpuścić margarynę, dodać cukier i kakao. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę oraz śmietankę do kawy.

Krok 2

Masę podzielić na pół. Do jednej części dodać 4 łyżki kakao.

Krok 3

Ciepłą masą przekładać wafle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wafle śmietankowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej