Wafle i andruty

34 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (34)

Ryżowy przekładaniec
ratingratingratingratingrating

179

difficulty

łatwe

15 min.
Przekładaniec to słodka przekąska, znana także jako pischinger, andrut czy wafel. Przygotuj go w...
Eskimosek
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

60 min.
Wafle z galaretką
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

60 min.
Wafle czekoladowe
ratingratingratingratingrating

10

difficulty

łatwe

15 min.
KOKOSOWE WAFLE
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

łatwe

30 min.
wafelki śmietankowe
ratingratingratingratingrating

11

difficulty

łatwe

15 min.
Rolada waflowa
ratingratingratingratingrating

5

difficulty

łatwe

15 min.
Andruty
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

15 min.
Chrupiące delikatne wafle przełożone kakaowo-mlecznym kremem to jedna z wersji popularnego Pischi...
Wafle przekładane
ratingratingratingratingrating

5

difficulty

łatwe

15 min.
Wafle czekoladowe:)
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

15 min.
Salceson
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

15 min.
Wafle z galaretką
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

15 min.
Wafelki
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

60 min.
Wafle z galaretką
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

15 min.
Czekoladowe wafelki
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

60 min.
Andrut
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

60 min.
Andrut z masą kakaową to jedna z najprostszych słodkich przekąsek. Chrupiące, delikatne wafle prz...
Czekolada w waflu
ratingratingratingratingrating

2

difficulty

łatwe

30 min.
ROLADA WAFLOWA
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

15 min.
Rolada waflowa
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

15 min.
Wafelki
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

30 min.
Waflowy kocurek
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

30 min.
Roladka
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

15 min.
Andruty ze śmietaną
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

15 min.
Wafel przekładany
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

15 min.

Ciekawostki i porady

Zaskoczcie w tym roku swoich najbliższych potrawami świątecznymi z dalekich krajów! Proponujemy bakłażanowe roladki nigviziani badirzhani.

Czytaj więcej

Drobne słodycze, owoce, orzechy, lukier - to jedne z wielu inspiracji. Zapraszamy po więcej do artykułu!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wafle i andrutyWafle i andruty

Przełożone słodkimi kremami wafle i andruty – to idealny sposób na słodką przekąskę w ciągu dania. Doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawy lub jako podwieczorek, zwłaszcza jeśli podasz je razem z gorącym, mlecznym napojem. Masa na wafle powinna być nie tylko słodka, ale również puszysta. Możesz zdecydować się na jeden smak bądź połączyć dwa lub kilka. Lekkie wafle i andruty doskonale komponują się m.in. z popularną masą mleczno-kakaową, czekoladową, cytrynową, kokosową, a także kawową. Nic nie stoi na przeszkodzie, by do masy, dodać również bakalie: posiekane orzechy, migdały, rodzynki, a nawet suszone morele czy żurawinę. Przed podaniem, przygotowane wafle włóż na jakiś czas do lodówki (jeśli chcesz, by dobrze się skleiły, podczas chłodzenia połóż na nich coś ciężkiego). Gotowe ciastka koniecznie udekoruj, na przykład polewając je z wierzchu lukrem czekoladowym lub masą krówkową. Lubisz mocno kawowy smak ciastek? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na wafle o smaku cappuccino. By otrzymać masę, w rondelku zagotuj mleko razem z cukrem i kostką do pieczenia. Następnie dodaj cappuccino oraz mleko w proszku, i dokładnie zmiksuj. Otrzymaną w ten sposób masą przełóż wafle i podawaj jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Dobrym pomysłem będzie także przygotowanie andrutów ze śmietaną. Przed zaserwowaniem, wafle posmaruj ubitą na sztywno śmietaną, najlepiej z dodatkiem cukru i wanilii. Smak andrutów jeszcze bardziej podkreślisz, dekorując ich wierzch wiśniową konfiturą. Doskonałą alternatywą dla nich będą wafle z masą kajmakową. Puszkę ze skondensowanym mlekiem włóż do garnka, zalej wodą i gotuj przez kilka godzin na wolnym ogniu. Na koniec zmiksuj mleko z kostką do pieczenia tak, by otrzymać jednolitą masę. Nie zapomnij również o czekoladowych wafelkach oraz o ryżowym przekładańcu (do masy kakaowej dodaj posiekane migdały, rodzynki oraz preparowany ryż). W tej kategorii znajdziesz wszystkie informacje na temat przygotowania pysznych wafli i andrutów. Czekają na Ciebie przepisy, video przepisy oraz mnóstwo cukierniczych porad. Zapraszamy!