Sos tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos tzatziki

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

2 opakowania

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i zetrzyj ogórki na grubej tarce.

Krok 2

Do miski wrzuć posiekane ząbki czosnku, starte ogórki, sól i pierz, duży jogurt naturalny i 2 serki naturalne( ja używam serki twój smak). Jeżeli ktoś lubi można dodać koperek. Smacznego ! !

Krok 3

Mała podpowiedź : polecam ten sos szczególnie do karkówki z grilla lub ryby ( kolejny mój przepis). Sos świetnie pasuje też do chipsów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej