Danie z patelni z kurczakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z patelni z kurczakiem i pieczarkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój marchewki i pieczarki. Por dokładnie umyj i pokrój w plasterki.

Krok 2

Lekko dopraw piersi kurczaka solą i pieprzem, następnie pokrojone w kostkę mięso obtocz w skrobi kukurydzianej. Smaż kurczaka na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek, aż uzyska złoty kolor. Następnie zdejmij z patelni i odłóż na talerz.

Krok 3

Zmniejsz ogień i na tej samej patelni podsmaż marchewkę i por, w połowie dodając pieczarki. Dopraw lekko solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

W czasie gdy warzywa się gotują, przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Krok 5

Po podsmażeniu pieczarek włóż ponownie kawałki kurczaka do mieszanki i dodaj curry. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę go podsmaż.

Krok 6

Do gotowego dania dodaj kostkę bulionu z kurczaka Knorr, aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję i pogłębić smak potrawy. Gotowe danie podawać z ugotowanym ryżem, udekorowanym ziołami lub dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z patelni z  kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej