Baranina z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

2 szklanki

1 pęczek

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i umyj, zetrzyj na tarce. Natke pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Mięso starannie oczyść i umyj. Natrzyj solą i pieprzem, obłóż warzywami, pozostaw na ok. godzinę.

Krok 4

Następnie zalej gorącą wodą tak, aby mięso było zakryte i gotuj na małym ogniu do miękkości.

Krok 5

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem masła i koncentratu.

Krok 6

Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w plastry. Ułóż na półmisku z ryżem ugotowanym na sypko i posyp posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej