
Składniki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
2 szklanki
1 pęczek
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i umyj, zetrzyj na tarce. Natke pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Mięso starannie oczyść i umyj. Natrzyj solą i pieprzem, obłóż warzywami, pozostaw na ok. godzinę.
Krok 4
Następnie zalej gorącą wodą tak, aby mięso było zakryte i gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem masła i koncentratu.
Krok 6
Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w plastry. Ułóż na półmisku z ryżem ugotowanym na sypko i posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej