Składniki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
2 szklanki
1 pęczek
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i umyj, zetrzyj na tarce. Natke pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Mięso starannie oczyść i umyj. Natrzyj solą i pieprzem, obłóż warzywami, pozostaw na ok. godzinę.
Krok 4
Następnie zalej gorącą wodą tak, aby mięso było zakryte i gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem masła i koncentratu.
Krok 6
Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w plastry. Ułóż na półmisku z ryżem ugotowanym na sypko i posyp posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej