Baranina z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

513

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

2 szklanki

1 pęczek

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i umyj, zetrzyj na tarce. Natke pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Mięso starannie oczyść i umyj. Natrzyj solą i pieprzem, obłóż warzywami, pozostaw na ok. godzinę.

Krok 4

Następnie zalej gorącą wodą tak, aby mięso było zakryte i gotuj na małym ogniu do miękkości.

Krok 5

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem masła i koncentratu.

Krok 6

Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w plastry. Ułóż na półmisku z ryżem ugotowanym na sypko i posyp posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej