
Składniki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
2 szklanki
1 pęczek
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i umyj, zetrzyj na tarce. Natke pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Mięso starannie oczyść i umyj. Natrzyj solą i pieprzem, obłóż warzywami, pozostaw na ok. godzinę.
Krok 4
Następnie zalej gorącą wodą tak, aby mięso było zakryte i gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem masła i koncentratu.
Krok 6
Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w plastry. Ułóż na półmisku z ryżem ugotowanym na sypko i posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej