
Składniki
1 sztuka
null
null
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
2 szklanki
1 pęczek
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i umyj, zetrzyj na tarce. Natke pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Mięso starannie oczyść i umyj. Natrzyj solą i pieprzem, obłóż warzywami, pozostaw na ok. godzinę.
Krok 4
Następnie zalej gorącą wodą tak, aby mięso było zakryte i gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem masła i koncentratu.
Krok 6
Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w plastry. Ułóż na półmisku z ryżem ugotowanym na sypko i posyp posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej