Gofry słodkie jak happy end przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry słodkie jak happy end

Autor: Anula Wawrzyniak

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

8 łyżek

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 szklanki

300 gramów

300 gramów

10 gramów

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki oprócz mąki wymieszać mikserem.

Krok 2

Potem dosypywać mąkę aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany/ciasta naleśnikowego.

Krok 3

Piec w gofrownicy na rumiano (zależy od sprzętu - u mnie 5-7 minut).

Krok 4

Udekorować bitą śmietaną, ulubionymi owocami, czekoladą, dżemem - czego dusza zapragnie. :)

9

Opinie o przepisie

  • Kinga Ba

    Kinga Ba , 30.06.2021

    TAK.Te gofry są prawie doskonałe, ale warto rozważyć modyfikacje małe. Wtedy na pewno będą "gofry słodkie jak happy end". Ja już dawno zauważyłam taki trend. W zdaniu "Składniki oprócz mąki wymieszać mikserem." Zamieniam słowo mąka na białka, bo je ubijam osobno z powerem. Później do gładkiej masy dodaję ubite białka i mieszam delikatnie. Po upieczeniu w gofrownicy dobieram dodatki adekwatnie, Ale nie jest to bułka z MASŁEM tylko twardy ORZECH do zgryzienia, Bo każdy członek rodziny ma inne wymogi wg swojego podniebienia. Dodatki na gofrach są jednak WISIENKĄ na torcie I sprawiają, że mamy BANANA na twarzy jak po wygranej w sporcie. Takie gofry stają się "DŻEMpionem" w smaku konkurencji I nie wpuszczają w MALINY, zdobywając dużo atencji. Komplementy od rodziny to MIÓD na serce moje. Chrupiące i pyszne jak te nad Bałtykiem jedzone we dwoje. Pewnie pomyślicie, że leję wodę. Ja tylko pod nogi rzucam kłodę, A dokładnie zagadkę, która w DRUKOWANYCH literach skrywa Zbiór dodatków do gofrów, który moje serce zdobywa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Ba

    Kinga Ba , 30.06.2021

    TAK.Te gofry są prawie doskonałe, ale warto rozważyć modyfikacje małe. Wtedy na pewno będą "gofry słodkie jak happy end". Ja już dawno zauważyłam taki trend. W zdaniu "Składniki oprócz mąki wymieszać mikserem." Zamieniam słowo mąka na białka, bo je ubijam osobno z powerem. Później do gładkiej masy dodaję ubite białka i mieszam delikatnie. Po upieczeniu w gofrownicy dobieram dodatki adekwatnie, Ale nie jest to bułka z MASŁEM tylko twardy ORZECH do zgryzienia, Bo każdy członek rodziny ma inne wymogi wg swojego podniebienia. Dodatki na gofrach są jednak WISIENKĄ na torcie I sprawiają, że mamy BANANA na twarzy jak po wygranej w sporcie. Takie gofry stają się "DŻEMpionem" w smaku konkurencji I nie wpuszczają w MALINY, zdobywając dużo atencji. Komplementy od rodziny to MIÓD na serce moje. Chrupiące i pyszne jak te nad Bałtykiem jedzone we dwoje. Pewnie pomyślicie, że leję wodę. Ja tylko pod nogi rzucam kłodę, A dokładnie zagadkę, która w DRUKOWANYCH literach skrywa Zbiór dodatków do gofrów, który moje serce zdobywa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Matelska

    Iwona Matelska , 30.06.2021

    TAK Czymże byłoby lato bez gofrów? Te osiągają zawrotne ceny nie tylko w wziętych miejscowościach turystycznych. Dlatego odpalamy zakurzone gofrownice, albo inwestujemy w zakup (co wychodzi mniej więcej tyle sam, co wyjście rodziną na gofra na deptaku). Dodatki zbieramy na ogródku, kupujemy w osiedlowych warzywniakach lub marketach. Modyfikujemy wedle uznania. Przepis jest prześwietny, ale... Od siebie dodałabym masełka zamiast oliwy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 30.06.2021

    TAK* Wiecie co do takich gofrów jest też spoko??? Dżem, ale nie zwykły tylko - czoko!!!! :D Taki dżem z dodatkiem kakao, do każdych gofrów by pasowało!!! :) Taki czokodżem swojskiej roboty, nie jednemu na gofry narobi ochoty!!! Czy kiedyś taki próbowaliście, a może też taki dżem robiliście? Może być wiśniowy lub śliwkowy, byle by był też kakaowy!!! :D POLECAM NA MAXaaaaaaaaa :) :) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 23.06.2021

    TAK. Gofry pałaszuję z lubością w każdej postaci, ale przy okazji – fajnego smaku zamiast zwykłej mąki - mąka kukurydziana, jaglana lub gryczana da Ci. A zamiast rumu - wiśnie z domowej spiżarki, zanurzone w nalewce „home-made” marki. :-) Dzieciom wersję bardziej „light” zaserwuję – i niejedna wiśnia zanużona w gorzkiej czekoladzie na wierzchu wyląduje. Bita śmietana, wiadomo, to jest dodatek obowiązkowy, z którym „podrasowane” wiśnie nie uderzają do głowy :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioleta

    Wioleta , 13.06.2021

    TAK. Moim pomyslem na modyfikację gofrów jest podanie ich z nutellą zamiast dżemu. Do tego bita śmietana z mniejszą ilością cukru i owoce i tarta czekolada. Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata

    Beata , 11.06.2021

    TAK.Przepysznie wyglądają,je się oczami.Ślinka cieknie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina

    Karolina , 11.06.2021

    Tak* Wiem że to wersja letnia i owoce sezonowe są jak najbardziej na czasie,ale zamiast nich polecam szczególnie dla dzieci inną wersję.Na bitą śmietanę położyć ich ulubione smakołyki,np.żelki,pianki,posypki kolorowe,draże lub polać ulubioną polewą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 03.06.2021

    TAK. Na zdjęciu przepyszne gofry się prezentują, one na pewno nie tylko wyglądem, lecz i smakiem czarują. Gofry z wakacjami nad morzem mi się kojarzą, lecz te zrobione w domu o niebo lepsze są - wszyscy domownicy zajadać się nimi chcą! U mnie zamiast rumu, brandy czy olejku rumowego wanilia się pojawi, gdyż bardzo smakuje mi waniliowy smak - takim gofrom powiem TAK! Zamiast zwykłej mąki ja na orkiszową postawię - takim wypiekiem wszystkim w domu radość sprawię! Zamiast dżemem wiśniowym ja musem z malin udekoruję - będzie przepysznie, już ja to czuję! 

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej