Składniki
4 sztuki
4 łyżki
8 łyżek
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 szklanki
300 gramów
300 gramów
10 gramów
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki oprócz mąki wymieszać mikserem.
Krok 2
Potem dosypywać mąkę aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany/ciasta naleśnikowego.
Krok 3
Piec w gofrownicy na rumiano (zależy od sprzętu - u mnie 5-7 minut).
Krok 4
Udekorować bitą śmietaną, ulubionymi owocami, czekoladą, dżemem - czego dusza zapragnie. :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej