Solony łosoś z Karoliny Północnej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solony łosoś z Karoliny Północnej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

18 łyżek

12 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybierz naczynie do którego zmieszczą się ułożone filety łososia.

Krok 2

Sól wymieszaj z cukrem i połóż na dno naczynia tak, aby utworzyło warstwę 1,5 cm.

Krok 3

Połóż filety i znowu ułóż na nich identyczną warstwę soli i cukru.

Krok 4

Rybę wstaw do lodówki na dwa dni. Łosoś będzie gotowy, kiedy zmieni kolor na intensywnie czerwony.

Krok 5

Po wyjęciu wypłucz go, a jeśli jest zbyt słony, to namocz w wodzie.

Krok 6

Łososia pokrój na plasterki i podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej