Solony łosoś z Karoliny Północnej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solony łosoś z Karoliny Północnej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

18 łyżek

12 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybierz naczynie do którego zmieszczą się ułożone filety łososia.

Krok 2

Sól wymieszaj z cukrem i połóż na dno naczynia tak, aby utworzyło warstwę 1,5 cm.

Krok 3

Połóż filety i znowu ułóż na nich identyczną warstwę soli i cukru.

Krok 4

Rybę wstaw do lodówki na dwa dni. Łosoś będzie gotowy, kiedy zmieni kolor na intensywnie czerwony.

Krok 5

Po wyjęciu wypłucz go, a jeśli jest zbyt słony, to namocz w wodzie.

Krok 6

Łososia pokrój na plasterki i podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej