
Składniki
18 łyżek
12 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wybierz naczynie do którego zmieszczą się ułożone filety łososia.
Krok 2
Sól wymieszaj z cukrem i połóż na dno naczynia tak, aby utworzyło warstwę 1,5 cm.
Krok 3
Połóż filety i znowu ułóż na nich identyczną warstwę soli i cukru.
Krok 4
Rybę wstaw do lodówki na dwa dni. Łosoś będzie gotowy, kiedy zmieni kolor na intensywnie czerwony.
Krok 5
Po wyjęciu wypłucz go, a jeśli jest zbyt słony, to namocz w wodzie.
Krok 6
Łososia pokrój na plasterki i podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej