Solony łosoś z Karoliny Północnej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solony łosoś z Karoliny Północnej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

18 łyżek

12 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybierz naczynie do którego zmieszczą się ułożone filety łososia.

Krok 2

Sól wymieszaj z cukrem i połóż na dno naczynia tak, aby utworzyło warstwę 1,5 cm.

Krok 3

Połóż filety i znowu ułóż na nich identyczną warstwę soli i cukru.

Krok 4

Rybę wstaw do lodówki na dwa dni. Łosoś będzie gotowy, kiedy zmieni kolor na intensywnie czerwony.

Krok 5

Po wyjęciu wypłucz go, a jeśli jest zbyt słony, to namocz w wodzie.

Krok 6

Łososia pokrój na plasterki i podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solony łosoś z Karoliny Północnej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Amerykańskie burgery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej