Dakos - chrupiąca przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dakos - chrupiąca przekąska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Zetrzyj na grubych oczkach tarki.

Krok 2

Bułkę delikatnie zmocz przez kilka minut w wodzie i włóż w całości do miseczki. Przykryj startymi pomidorami i pokruszonym serem.

Krok 3

Skrop obficie oliwą i udekoruj Dakos listkami oregano. Podawaj gdy bułka nieco zmięknie pod wpływem soku z pomidorów i rozpadnie się na mniejsze kawałeczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej