Dakos - chrupiąca przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dakos - chrupiąca przekąska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Zetrzyj na grubych oczkach tarki.

Krok 2

Bułkę delikatnie zmocz przez kilka minut w wodzie i włóż w całości do miseczki. Przykryj startymi pomidorami i pokruszonym serem.

Krok 3

Skrop obficie oliwą i udekoruj Dakos listkami oregano. Posyp przyprawą Knorr. Podawaj gdy bułka nieco zmięknie pod wpływem soku z pomidorów i rozpadnie się na mniejsze kawałeczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Letnia sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej