Dakos - chrupiąca przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dakos - chrupiąca przekąska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Zetrzyj na grubych oczkach tarki.

Krok 2

Bułkę delikatnie zmocz przez kilka minut w wodzie i włóż w całości do miseczki. Przykryj startymi pomidorami i pokruszonym serem.

Krok 3

Skrop obficie oliwą i udekoruj Dakos listkami oregano. Posyp przyprawą Knorr. Podawaj gdy bułka nieco zmięknie pod wpływem soku z pomidorów i rozpadnie się na mniejsze kawałeczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej