Dakos - chrupiąca przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dakos - chrupiąca przekąska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Zetrzyj na grubych oczkach tarki.

Krok 2

Bułkę delikatnie zmocz przez kilka minut w wodzie i włóż w całości do miseczki. Przykryj startymi pomidorami i pokruszonym serem.

Krok 3

Skrop obficie oliwą i udekoruj Dakos listkami oregano. Posyp przyprawą Knorr. Podawaj gdy bułka nieco zmięknie pod wpływem soku z pomidorów i rozpadnie się na mniejsze kawałeczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dakos - chrupiąca przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak Cordon Bleu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej