Puree z karczochów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z karczochów

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

200 mililitrów

1 pęczek

50 mililitrów

1 szczypta

30 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczochy zmiksować z Bulion na włoszczyźnie Knorr orzechami, śmietanką.

Krok 2

Listki natki pietruszki zmiksować z parmezanem, solą i oliwą z oliwek.

Krok 3

Na dno kieliszków wyłożyć pesto z pietruszki, na nie puree z karczochów, ponownie pesto i ozdobić czarnym kawiorem.

setie setie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos dyniowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej