Puree z karczochów

Autor: setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

200 mililitrów

1 pęczek

50 mililitrów

1 szczypta

30 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karczochy zmiksować z Bulion na włoszczyźnie Knorr orzechami, śmietanką.

Krok 2

Listki natki pietruszki zmiksować z parmezanem, solą i oliwą z oliwek.

Krok 3

Na dno kieliszków wyłożyć pesto z pietruszki, na nie puree z karczochów, ponownie pesto i ozdobić czarnym kawiorem.

setie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z karczochów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej