Świderki z krabami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

50 gramów

250 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Karczochy przekrój na pół i skrop octem winnym.

Krok 3

Zrób majonez z dodatkiem musztardy.

Krok 4

Wymieszaj makaron z krabami, karczochami odcedzonymi z octu i majonezem.

Krok 5

Udekoruj oliwkami, jajkami w plasterkach i zieloną pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej