
Składniki
null
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
50 gramów
250 gramów
1 łyżka
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Karczochy przekrój na pół i skrop octem winnym.
Krok 3
Zrób majonez z dodatkiem musztardy.
Krok 4
Wymieszaj makaron z krabami, karczochami odcedzonymi z octu i majonezem.
Krok 5
Udekoruj oliwkami, jajkami w plasterkach i zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej