Składniki
null
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
50 gramów
250 gramów
1 łyżka
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Karczochy przekrój na pół i skrop octem winnym.
Krok 3
Zrób majonez z dodatkiem musztardy.
Krok 4
Wymieszaj makaron z krabami, karczochami odcedzonymi z octu i majonezem.
Krok 5
Udekoruj oliwkami, jajkami w plasterkach i zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej