Prowansalskie pieczywo z oliwkami i oregano – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczywo z oregano i oliwą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

40 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki posiekaj a następnie zmieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami.

Krok 2

Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3

Następnie włóż do wypiekacza i ustaw go na pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej