Prowansalskie pieczywo z oliwkami i oregano – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczywo z oregano i oliwą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

40 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki posiekaj a następnie zmieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami.

Krok 2

Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3

Następnie włóż do wypiekacza i ustaw go na pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej