
Składniki
300 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
50 gramów
40 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki posiekaj a następnie zmieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami.
Krok 2
Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Krok 3
Następnie włóż do wypiekacza i ustaw go na pół godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej