Prowansalskie pieczywo z oliwkami i oregano – Zobacz na przepisy.pl

Pieczywo z oregano i oliwą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

40 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki posiekaj a następnie zmieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami.

Krok 2

Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Krok 3

Następnie włóż do wypiekacza i ustaw go na pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z oregano i oliwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej