jajka z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl

jajka z piekarnika

Autor: karolka

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 dekagramy

10 dekagramów

10 dekagramów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę obrać ze skórki,pokroić w kostkę,usmażyć na maśle na patelni.

Krok 2

Słoninę pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na małym ogniu,wyjąć skwarki na talerzyk.

Krok 3

Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek (bekon) i kiełbasę obraną ze skórki.

Krok 4

Skwarki z wędliną przełożyć do miseczki z grzankami,wymieszać.

Krok 5

Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia,wbić do niego jajka,tak aby żółtka się nie rozlały,posypać je grzankami z wędliną.

Krok 6

Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut,tak aby białka się ścięły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej