jajka z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

jajka z piekarnika

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

10 dekagramów

3 dekagramy

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę obrać ze skórki,pokroić w kostkę,usmażyć na maśle na patelni.

Krok 2

Słoninę pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na małym ogniu,wyjąć skwarki na talerzyk.

Krok 3

Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek (bekon) i kiełbasę obraną ze skórki.

Krok 4

Skwarki z wędliną przełożyć do miseczki z grzankami,wymieszać.

Krok 5

Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia,wbić do niego jajka,tak aby żółtka się nie rozlały,posypać je grzankami z wędliną.

Krok 6

Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut,tak aby białka się ścięły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • jajka z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej