Kiełbaski w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

125 mililitrów

175 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

250 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj razem mleko, wodę, jajka oraz szczyptę soli. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Następnie dodaj Fix Knorr, mąkę i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie osusz na papierowym ręczniku.

Krok 4

Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 5 minut. Po tym czasie wyjmij naczynie i powtykaj w ciasto kiełbaski.

Krok 5

Naczynie ponownie wstaw do piekarnika i zapiekaj jeszcze ok. 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, np. Sosem do pieczeni ciemnym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbaski w cieścieKiełbaski w cieście

Kiełbaski na gorąco to popularne, zwłaszcza w Anglii, danie śniadaniowe, często serwowane z dodatkiem jajek. Chcesz je urozmaicić i podać w oryginalny sposób? Kiełbaski w cieście będą świetnym rozwiązaniem nie tylko na poranny posiłek – serwowane z zestawem surówek sprawdzą się również na obiad. Użyj dowolnego gatunku kiełbasy, może to być np. jałowcowa albo biała. Podsmaż ją delikatnie na suchej patelni i osusz. Następnie przygotuj ciasto – mąkę przesiej, by była bardziej puszysta, a potem połącz ją z mokrymi składnikami: mlekiem, wodą oraz jajkami. Przygotuj naczynie żaroodporne, nacierając je tłuszczem i umieść w nim ciasto. Zanim dodasz do niego kiełbaski, podpiecz je bez dodatków, żeby upiekło się równomiernie. Na koniec ułóż na nim kiełbaski, zachowując równe odstępy i czekaj, aż ich zapach rozniesie się po kuchni. Gotowe danie pokrój na kawałki, najlepiej wzdłuż kiełbasek, i podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym. Przyrządź smaczne kiełbaski w cieście na najbliższą okazję – to naprawdę łatwe!