Kiełbaski w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

125 mililitrów

175 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

250 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj razem mleko, wodę, jajka oraz szczyptę soli. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Następnie dodaj Fix Knorr, mąkę i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie osusz na papierowym ręczniku.

Krok 4

Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 5 minut. Po tym czasie wyjmij naczynie i powtykaj w ciasto kiełbaski.

Krok 5

Naczynie ponownie wstaw do piekarnika i zapiekaj jeszcze ok. 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, np. Sosem do pieczeni ciemnym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbaski w cieścieKiełbaski w cieście

Kiełbaski na gorąco to popularne, zwłaszcza w Anglii, danie śniadaniowe, często serwowane z dodatkiem jajek. Chcesz je urozmaicić i podać w oryginalny sposób? Kiełbaski w cieście będą świetnym rozwiązaniem nie tylko na poranny posiłek – serwowane z zestawem surówek sprawdzą się również na obiad. Użyj dowolnego gatunku kiełbasy, może to być np. jałowcowa albo biała. Podsmaż ją delikatnie na suchej patelni i osusz. Następnie przygotuj ciasto – mąkę przesiej, by była bardziej puszysta, a potem połącz ją z mokrymi składnikami: mlekiem, wodą oraz jajkami. Przygotuj naczynie żaroodporne, nacierając je tłuszczem i umieść w nim ciasto. Zanim dodasz do niego kiełbaski, podpiecz je bez dodatków, żeby upiekło się równomiernie. Na koniec ułóż na nim kiełbaski, zachowując równe odstępy i czekaj, aż ich zapach rozniesie się po kuchni. Gotowe danie pokrój na kawałki, najlepiej wzdłuż kiełbasek, i podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym. Przyrządź smaczne kiełbaski w cieście na najbliższą okazję – to naprawdę łatwe!