Kiełbaski w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kiełbaski w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

120 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

125 mililitrów

175 mililitrów

2 sztuki

1 szczypta

250 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj razem mleko, wodę, jajka oraz szczyptę soli. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Następnie dodaj Fix Knorr, mąkę i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie osusz na papierowym ręczniku.

Krok 4

Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 5 minut. Po tym czasie wyjmij naczynie i powtykaj w ciasto kiełbaski.

Krok 5

Naczynie ponownie wstaw do piekarnika i zapiekaj jeszcze ok. 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, np. Sosem do pieczeni ciemnym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbaski w cieścieKiełbaski w cieście

Kiełbaski na gorąco to popularne, zwłaszcza w Anglii, danie śniadaniowe, często serwowane z dodatkiem jajek. Chcesz je urozmaicić i podać w oryginalny sposób? Kiełbaski w cieście będą świetnym rozwiązaniem nie tylko na poranny posiłek – serwowane z zestawem surówek sprawdzą się również na obiad. Użyj dowolnego gatunku kiełbasy, może to być np. jałowcowa albo biała. Podsmaż ją delikatnie na suchej patelni i osusz. Następnie przygotuj ciasto – mąkę przesiej, by była bardziej puszysta, a potem połącz ją z mokrymi składnikami: mlekiem, wodą oraz jajkami. Przygotuj naczynie żaroodporne, nacierając je tłuszczem i umieść w nim ciasto. Zanim dodasz do niego kiełbaski, podpiecz je bez dodatków, żeby upiekło się równomiernie. Na koniec ułóż na nim kiełbaski, zachowując równe odstępy i czekaj, aż ich zapach rozniesie się po kuchni. Gotowe danie pokrój na kawałki, najlepiej wzdłuż kiełbasek, i podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym. Przyrządź smaczne kiełbaski w cieście na najbliższą okazję – to naprawdę łatwe!