Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
125 mililitrów
175 mililitrów
2 sztuki
1 szczypta
250 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj razem mleko, wodę, jajka oraz szczyptę soli. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Następnie dodaj Fix Knorr, mąkę i ponownie wymieszaj.
Krok 3
Kiełbaski obsmaż na rozgrzanej, suchej patelni. Następnie osusz na papierowym ręczniku.
Krok 4
Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 5 minut. Po tym czasie wyjmij naczynie i powtykaj w ciasto kiełbaski.
Krok 5
Naczynie ponownie wstaw do piekarnika i zapiekaj jeszcze ok. 25 minut. Gotowe danie podawaj z sosem, np. Sosem do pieczeni ciemnym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kiełbaski w cieście
Kiełbaski na gorąco to popularne, zwłaszcza w Anglii, danie śniadaniowe, często serwowane z dodatkiem jajek. Chcesz je urozmaicić i podać w oryginalny sposób? Kiełbaski w cieście będą świetnym rozwiązaniem nie tylko na poranny posiłek – serwowane z zestawem surówek sprawdzą się również na obiad. Użyj dowolnego gatunku kiełbasy, może to być np. jałowcowa albo biała. Podsmaż ją delikatnie na suchej patelni i osusz. Następnie przygotuj ciasto – mąkę przesiej, by była bardziej puszysta, a potem połącz ją z mokrymi składnikami: mlekiem, wodą oraz jajkami. Przygotuj naczynie żaroodporne, nacierając je tłuszczem i umieść w nim ciasto. Zanim dodasz do niego kiełbaski, podpiecz je bez dodatków, żeby upiekło się równomiernie. Na koniec ułóż na nim kiełbaski, zachowując równe odstępy i czekaj, aż ich zapach rozniesie się po kuchni. Gotowe danie pokrój na kawałki, najlepiej wzdłuż kiełbasek, i podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym. Przyrządź smaczne kiełbaski w cieście na najbliższą okazję – to naprawdę łatwe!