Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
8 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżki
null
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.
Krok 3
Twaróg wymieszaj z bryndzą, jajkami i mąką.
Krok 4
Farszem napełnij ziemniaki, przy czym nożem wyrównaj powierzchnię.
Krok 2
Surowe ziemniaki obierz, przekrój na połowę i wydrąż. Odetnij dół każdej połówki, by mogła stać.
Krok 5
Ułóż w rondlu na rozgrzanym oleju. Co kilka minut dolewaj wywar. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem na stół ziemniaki polej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej