Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżki

null

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

Krok 3

Twaróg wymieszaj z bryndzą, jajkami i mąką.

Krok 4

Farszem napełnij ziemniaki, przy czym nożem wyrównaj powierzchnię.

Krok 2

Surowe ziemniaki obierz, przekrój na połowę i wydrąż. Odetnij dół każdej połówki, by mogła stać.

Krok 5

Ułóż w rondlu na rozgrzanym oleju. Co kilka minut dolewaj wywar. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem na stół ziemniaki polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dolma
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej