Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżki

null

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

Krok 3

Twaróg wymieszaj z bryndzą, jajkami i mąką.

Krok 4

Farszem napełnij ziemniaki, przy czym nożem wyrównaj powierzchnię.

Krok 2

Surowe ziemniaki obierz, przekrój na połowę i wydrąż. Odetnij dół każdej połówki, by mogła stać.

Krok 5

Ułóż w rondlu na rozgrzanym oleju. Co kilka minut dolewaj wywar. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem na stół ziemniaki polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej