Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
8 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżki
null
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.
Krok 3
Twaróg wymieszaj z bryndzą, jajkami i mąką.
Krok 4
Farszem napełnij ziemniaki, przy czym nożem wyrównaj powierzchnię.
Krok 2
Surowe ziemniaki obierz, przekrój na połowę i wydrąż. Odetnij dół każdej połówki, by mogła stać.
Krok 5
Ułóż w rondlu na rozgrzanym oleju. Co kilka minut dolewaj wywar. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem na stół ziemniaki polej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej