Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
8 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżki
null
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.
Krok 3
Twaróg wymieszaj z bryndzą, jajkami i mąką.
Krok 4
Farszem napełnij ziemniaki, przy czym nożem wyrównaj powierzchnię.
Krok 2
Surowe ziemniaki obierz, przekrój na połowę i wydrąż. Odetnij dół każdej połówki, by mogła stać.
Krok 5
Ułóż w rondlu na rozgrzanym oleju. Co kilka minut dolewaj wywar. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem na stół ziemniaki polej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej