Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

26

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

2 sztuki

0.5 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

Krok 3

Twaróg wymieszaj z bryndzą, jajkami i mąką.

Krok 4

Farszem napełnij ziemniaki, przy czym nożem wyrównaj powierzchnię.

Krok 2

Surowe ziemniaki obierz, przekrój na połowę i wydrąż. Odetnij dół każdej połówki, by mogła stać.

Krok 5

Ułóż w rondlu na rozgrzanym oleju. Co kilka minut dolewaj wywar. Całość duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem na stół ziemniaki polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki nadziewane twarogiem i bryndzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej