muffinki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

muffinki z truskawkami

Autor: wszechlinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

1.5 szklanki

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki kroimy w drobną kostkę. Zalewamy mlekiem i dodajemy cukier waniliowy.

Krok 2

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli przesiewamy do miski.

Krok 3

W mikserze ucieramy masło z cukrem pudrem na gładką masę, stopniowo zmniejszamy prędkość i dodajemy jajko i białka.

Krok 4

Wyjmujemy z miksera i łączymy za pomocą dużej łyżki pozostałe składniki, czyli mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Krok 5

Na końcu dodajemy truskawki z mlekiem i cukrem waniliowym.

Krok 6

Rozgrzewamy piecyk do 180 stopni. Nakładamy ciasto do foremek i wkładamy do pieca. Pieczemy ok. 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cheeseburger z bekonem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej