Calzonne z groszkiem i marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Calzonne z groszkiem i marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

60 gramów

3 łyżki

1 szklanka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłym, posłodzonym mleku rozpuść drożdże, odstaw na chwilę.

Krok 2

Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj posiekane na kawałki masło, posól i dodaj olej, wlej zaczyn drożdżowy i wyrabiaj ciasto. Gotowe odstaw na 20 minut.

Krok 3

Po tym czasie podziel je na cztery części, każdą rozwałkuj na kształt koła.

Krok 4

Każde koło posmaruj łyżką śmietany, posyp pieprzem.

Krok 5

Marchew obierz, pokrój w kostkę i gotuj przez 10 minut, po czym odsącz.

Krok 6

Cebulę pokrój w drobną kostkę, posyp nią połówki koła. Następnie posyp je groszkiem i marchewką.

Krok 7

Złóż placek na pół (kształt dużego pieroga), sklej brzegi, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w nagrzanym do 180 piekarniku przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Calzonne z groszkiem i marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej