
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
1 szklanka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój w kostkę melona oraz pomidorki.
Krok 2
Do tego dodaj lód, sok z marchwi i zmiksuj wszystko.
Krok 3
Teraz przypraw tabasco. Podawaj udekorowane papryką chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej