Smażone grzyby z bobem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone grzyby z bobem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, a następnie ugotuj bób przez kilkanaście minut w lekko osolonej wodzie- do momentu, gdy zrobi się miękki. Po schłodzeniu obierz go.

Krok 2

Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Następnie smaż je na maśle.*

Krok 4

Do smażących się grzybów dodaj bób, cały czas mieszając, by nie przypaliły się.

tommy

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej