Smażone grzyby z bobem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone grzyby z bobem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, a następnie ugotuj bób przez kilkanaście minut w lekko osolonej wodzie- do momentu, gdy zrobi się miękki. Po schłodzeniu obierz go.

Krok 2

Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Następnie smaż je na maśle.*

Krok 4

Do smażących się grzybów dodaj bób, cały czas mieszając, by nie przypaliły się.

tommy

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej