Smażone grzyby z bobem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone grzyby z bobem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, a następnie ugotuj bób przez kilkanaście minut w lekko osolonej wodzie- do momentu, gdy zrobi się miękki. Po schłodzeniu obierz go.

Krok 2

Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Następnie smaż je na maśle.*

Krok 4

Do smażących się grzybów dodaj bób, cały czas mieszając, by nie przypaliły się.

tommy

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej