Smażone grzyby z bobem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone grzyby z bobem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, a następnie ugotuj bób przez kilkanaście minut w lekko osolonej wodzie- do momentu, gdy zrobi się miękki. Po schłodzeniu obierz go.

Krok 2

Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Następnie smaż je na maśle.*

Krok 4

Do smażących się grzybów dodaj bób, cały czas mieszając, by nie przypaliły się.

tommy

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone grzyby z bobem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej