Kotlety mielone z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, wymieszać z mięsem i jajkiem. Doprawić szczyptą soli, pieprzu, ziół prowansalskich i przyprawą do mięs Knorr. Jeśli masa jest za rzadka zagęścić bułką tartą lub manną. Odstawić do lodówki na 15 minut.

Krok 2

Z mięsa formować kotleciki wciskając w środek każdego po jednej oliwce. Smażyć na rumiano na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej