
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać i posiekać, wymieszać z mięsem i jajkiem. Doprawić szczyptą soli, pieprzu, ziół prowansalskich i przyprawą do mięs Knorr. Jeśli masa jest za rzadka zagęścić bułką tartą lub manną. Odstawić do lodówki na 15 minut.
Krok 2
Z mięsa formować kotleciki wciskając w środek każdego po jednej oliwce. Smażyć na rumiano na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej