
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać i posiekać, wymieszać z mięsem i jajkiem. Doprawić szczyptą soli, pieprzu, ziół prowansalskich i przyprawą do mięs Knorr. Jeśli masa jest za rzadka zagęścić bułką tartą lub manną. Odstawić do lodówki na 15 minut.
Krok 2
Z mięsa formować kotleciki wciskając w środek każdego po jednej oliwce. Smażyć na rumiano na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































