Kotlety mielone z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, wymieszać z mięsem i jajkiem. Doprawić szczyptą soli, pieprzu, ziół prowansalskich i przyprawą do mięs Knorr. Jeśli masa jest za rzadka zagęścić bułką tartą lub manną. Odstawić do lodówki na 15 minut.

Krok 2

Z mięsa formować kotleciki wciskając w środek każdego po jednej oliwce. Smażyć na rumiano na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej