Kotlety mielone z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z oliwkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, wymieszać z mięsem i jajkiem. Doprawić szczyptą soli, pieprzu, ziół prowansalskich i przyprawą do mięs Knorr. Jeśli masa jest za rzadka zagęścić bułką tartą lub manną. Odstawić do lodówki na 15 minut.

Krok 2

Z mięsa formować kotleciki wciskając w środek każdego po jednej oliwce. Smażyć na rumiano na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej