Składniki
null
null
null
3 łyżki
3 sztuki
50 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyjmij karczochy, a następnie obetnij łodygę i czubki liści.
Krok 2
W moździerzu ukręć czosnek, pietruszkę, masło, sól i pieprz. Mieszaninę umieść pomiędzy liśćmi karczocha.
Krok 3
Ułóż je w żaroodpornym naczyniu, dolej szklankę wody, polej olejem i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z topionym masłem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej