Karczochy pieczone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

390

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

3 sztuki

50 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij karczochy, a następnie obetnij łodygę i czubki liści.

Krok 2

W moździerzu ukręć czosnek, pietruszkę, masło, sól i pieprz. Mieszaninę umieść pomiędzy liśćmi karczocha.

Krok 3

Ułóż je w żaroodpornym naczyniu, dolej szklankę wody, polej olejem i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z topionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej