Karczochy z pietruszką i czosnkiem pieczone na maśle – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczochy pieczone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

3 sztuki

50 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmij karczochy, a następnie obetnij łodygę i czubki liści.

Krok 2

W moździerzu ukręć czosnek, pietruszkę, masło, sól i pieprz. Mieszaninę umieść pomiędzy liśćmi karczocha.

Krok 3

Ułóż je w żaroodpornym naczyniu, dolej szklankę wody, polej olejem i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z topionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczochy pieczone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej