Zapiekane ravioli z ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekane ravioli z ricottą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

104 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 opakowanie

800 gramów

4 sztuki

250 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj pomidory z puszki z produktem Knorr do spaghetti bolognese.

Krok 2

Ravioli ugotuj w wodzie, aż będą miękkie.

Krok 3

Przełóż sos z pierożkami do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Na wierzchu posyp pokruszoną ricottą i połóż plastry sera mozarella. Całość zapiecz chwilę, aby ser się rozpuścił.

2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Niedworok

    Małgorzata Niedworok , 21.05.2019

    przepis na sos by się przydał

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Musaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej