
Składniki
500 mililitrów
1 opakowanie
800 gramów
4 sztuki
250 gramów
0.5 pęczka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj pomidory z puszki z produktem Knorr do spaghetti bolognese.
Krok 2
Ravioli ugotuj w wodzie, aż będą miękkie.
Krok 3
Przełóż sos z pierożkami do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Na wierzchu posyp pokruszoną ricottą i połóż plastry sera mozarella. Całość zapiecz chwilę, aby ser się rozpuścił.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej