Zapiekane ravioli z ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane ravioli z ricottą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 opakowanie

800 gramów

4 sztuki

250 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj pomidory z puszki z produktem Knorr do spaghetti bolognese.

Krok 2

Ravioli ugotuj w wodzie, aż będą miękkie.

Krok 3

Przełóż sos z pierożkami do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Na wierzchu posyp pokruszoną ricottą i połóż plastry sera mozarella. Całość zapiecz chwilę, aby ser się rozpuścił.

2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Niedworok

    Małgorzata Niedworok , 21.05.2019

    przepis na sos by się przydał

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej