Zapiekane ravioli z ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane ravioli z ricottą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 opakowanie

800 gramów

4 sztuki

250 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj pomidory z puszki z produktem Knorr do spaghetti bolognese.

Krok 2

Ravioli ugotuj w wodzie, aż będą miękkie.

Krok 3

Przełóż sos z pierożkami do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Na wierzchu posyp pokruszoną ricottą i połóż plastry sera mozarella. Całość zapiecz chwilę, aby ser się rozpuścił.

2

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Niedworok

    Małgorzata Niedworok , 21.05.2019

    przepis na sos by się przydał

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane ravioli z ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej