Zapiekane pieczarki z cebulą, jalapeno i masełkiem czosnkowym
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miękkiego masła kruszymy kostkę czosnkową, dobrze rozrabiamy widelcem i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Krok 2
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie aż stanie się szklista. Papryczkę jalapeno pozbawiamy pestek i siekamy najdrobniej jak się da.
Krok 3
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, przekładamy do dużej miski, oprószamy solą i pieprzem. Do pieczarek dodajemy zeszkloną cebulę i ostrą papryczkę. Wszystko mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego dobrze dociskając.
Krok 4
Masło czosnkowe wyjmujemy z lodówki i wycinamy z niego nieduże wiórki, które układamy na całej powierzchni grzybów ułożonych w naczyniu.
Krok 5
Zapiekamy ok 30 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej