Zapiekane pieczarki z cebulą, jalapeno i masełkiem czosnkowym
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miękkiego masła kruszymy kostkę czosnkową, dobrze rozrabiamy widelcem i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Krok 2
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie aż stanie się szklista. Papryczkę jalapeno pozbawiamy pestek i siekamy najdrobniej jak się da.
Krok 3
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, przekładamy do dużej miski, oprószamy solą i pieprzem. Do pieczarek dodajemy zeszkloną cebulę i ostrą papryczkę. Wszystko mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego dobrze dociskając.
Krok 4
Masło czosnkowe wyjmujemy z lodówki i wycinamy z niego nieduże wiórki, które układamy na całej powierzchni grzybów ułożonych w naczyniu.
Krok 5
Zapiekamy ok 30 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej