Zapiekanka z ravioli w sosie serowym - z brokułem | Przepisy.pl pixel

Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
173 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

10 sztuk

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr rozmieszaj ze śmietaną.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu posmarowanym margaryną ułóż ravioli i surowe różyczki brokułu. Całość zalej przygotowanym sosem.

Krok 3

Wierzch dania posyp startym serem, naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 °C i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej