Zapiekanka z ravioli w sosie serowym - z brokułem | Przepisy.pl pixel

Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
173 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

10 sztuk

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr rozmieszaj ze śmietaną.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu posmarowanym margaryną ułóż ravioli i surowe różyczki brokułu. Całość zalej przygotowanym sosem.

Krok 3

Wierzch dania posyp startym serem, naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 °C i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej