Zapiekanka z ravioli w sosie serowym - z brokułem | Przepisy.pl pixel

Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
173 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

10 sztuk

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr rozmieszaj ze śmietaną.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu posmarowanym margaryną ułóż ravioli i surowe różyczki brokułu. Całość zalej przygotowanym sosem.

Krok 3

Wierzch dania posyp startym serem, naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 °C i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane ravioli w kremowym sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej