
Składniki
8 łyżek
0.5 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odstaw na przynajmniej kilka minut.
Krok 2
Sałatę i pomidory umyj, osącz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach. Pomidorki poprzekrawaj na ćwiartki ostrym nożem, rozrzuć na sałacie. Dodaj kawałki szynki.
Krok 3
Sałatę na talerzach polej sosem i posyp obficie rzeżuchą. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej