Sałata z pomidorkami cherry, szynką i rzeżychą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odstaw na przynajmniej kilka minut.

Krok 2

Sałatę i pomidory umyj, osącz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach. Pomidorki poprzekrawaj na ćwiartki ostrym nożem, rozrzuć na sałacie. Dodaj kawałki szynki.

Krok 3

Sałatę na talerzach polej sosem i posyp obficie rzeżuchą. Podawaj od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej