Sałata z pomidorkami cherry, szynką i rzeżychą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odstaw na przynajmniej kilka minut.

Krok 2

Sałatę i pomidory umyj, osącz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach. Pomidorki poprzekrawaj na ćwiartki ostrym nożem, rozrzuć na sałacie. Dodaj kawałki szynki.

Krok 3

Sałatę na talerzach polej sosem i posyp obficie rzeżuchą. Podawaj od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z szynką, pomidorkami i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kalarepy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej