
Składniki
8 łyżek
0.5 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i odstaw na przynajmniej kilka minut.
Krok 2
Sałatę i pomidory umyj, osącz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach. Pomidorki poprzekrawaj na ćwiartki ostrym nożem, rozrzuć na sałacie. Dodaj kawałki szynki.
Krok 3
Sałatę na talerzach polej sosem i posyp obficie rzeżuchą. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej