
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
10 dekagramów
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron namocz w osolonym wrzątku około 20 minut . Następnie odsącz go na sitku .
Krok 2
Cebulę obierz i drobno posiekaj . Pomidory umyj , zalej gorącą wodą i zdejmij z nich skórkę . Następnie pokrój je w drobną kostkę .
Krok 3
Paluszki krabowe wyjmij z opakowania , rozmroź i pokrój w plasterki .
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki dokładnie połącz i wymieszaj z sosem .
Krok 5
Podawaj na podgrzanym półmisku , posypany kolendrą .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























