Sałatka z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

10 dekagramów

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron namocz w osolonym wrzątku około 20 minut . Następnie odsącz go na sitku .

Krok 2

Cebulę obierz i drobno posiekaj . Pomidory umyj , zalej gorącą wodą i zdejmij z nich skórkę . Następnie pokrój je w drobną kostkę .

Krok 3

Paluszki krabowe wyjmij z opakowania , rozmroź i pokrój w plasterki .

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki dokładnie połącz i wymieszaj z sosem .

Krok 5

Podawaj na podgrzanym półmisku , posypany kolendrą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Flaki po warszawsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej