
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
10 dekagramów
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron namocz w osolonym wrzątku około 20 minut . Następnie odsącz go na sitku .
Krok 2
Cebulę obierz i drobno posiekaj . Pomidory umyj , zalej gorącą wodą i zdejmij z nich skórkę . Następnie pokrój je w drobną kostkę .
Krok 3
Paluszki krabowe wyjmij z opakowania , rozmroź i pokrój w plasterki .
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki dokładnie połącz i wymieszaj z sosem .
Krok 5
Podawaj na podgrzanym półmisku , posypany kolendrą .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej