Sałatka z makaronem ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem ryżowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

10 dekagramów

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron namocz w osolonym wrzątku około 20 minut . Następnie odsącz go na sitku .

Krok 2

Cebulę obierz i drobno posiekaj . Pomidory umyj , zalej gorącą wodą i zdejmij z nich skórkę . Następnie pokrój je w drobną kostkę .

Krok 3

Paluszki krabowe wyjmij z opakowania , rozmroź i pokrój w plasterki .

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki dokładnie połącz i wymieszaj z sosem .

Krok 5

Podawaj na podgrzanym półmisku , posypany kolendrą .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem ryżowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej