Zupa z cytryny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cytryny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Bulionetki Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Dodajemy ryż i gotuj do miękkości.

Krok 3

Z cytryn wyciśnij sok i dodaj go do gotującej się zupy. Zupę gotuj jeszcze przez kilkana minut i podawaj.

Krok 4

Rada:Cytryny w żadnym wypadku nie mieszamy z innymi owocami cytrusowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej