Zupa z cytryny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cytryny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Bulionetki Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Dodajemy ryż i gotuj do miękkości.

Krok 3

Z cytryn wyciśnij sok i dodaj go do gotującej się zupy. Zupę gotuj jeszcze przez kilkana minut i podawaj.

Krok 4

Rada:Cytryny w żadnym wypadku nie mieszamy z innymi owocami cytrusowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej