Zupa z cytryny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cytryny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Bulionetki Bulion drobiowy Knorr.

Krok 2

Dodajemy ryż i gotuj do miękkości.

Krok 3

Z cytryn wyciśnij sok i dodaj go do gotującej się zupy. Zupę gotuj jeszcze przez kilkana minut i podawaj.

Krok 4

Rada:Cytryny w żadnym wypadku nie mieszamy z innymi owocami cytrusowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cytryny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej