Zupa makaronowa z kurczakiem i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa makaronowa z kurczakiem i porem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

0.5 pęczka

2 łyżki

1.5 litra

0.5 łyżeczki

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski grubości palca.

Krok 2

Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki.

Krok 3

Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej