Zupa makaronowa z kurczakiem i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa makaronowa z kurczakiem i porem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

0.5 pęczka

2 łyżki

1.5 litra

0.5 łyżeczki

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski grubości palca.

Krok 2

Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki.

Krok 3

Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej