
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
0.5 pęczka
2 łyżki
1.5 litra
0.5 łyżeczki
250 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety w paski grubości palca.
Krok 2
Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki.
Krok 3
Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente.
Krok 4
Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej