Zupa makaronowa z kurczakiem i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa makaronowa z kurczakiem i porem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

0.5 pęczka

2 łyżki

1.5 litra

0.5 łyżeczki

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety w paski grubości palca.

Krok 2

Natkę posiekaj, marchewkę pokrój w słupki, a pora w cienkie krążki.

Krok 3

Rosół Knorr zagotuj z sokiem z cytryny i szafranem, dodaj kurczaka, warzywa, makaron do czasu gdy woda zagrzeje i gotuj po tym jeszcze 12 minut do momentu gdy makaron będzie al dente.

Krok 4

Przypraw solą i pieprzem i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa makaronowa z kurczakiem i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej