Sernik Niewiedeński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik Niewiedeński

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
32 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

30 dekagramów

50 dekagramów

40 dekagramów

4 sztuki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na sernik jest zwykle standardowy, jednak tu mamy delikatne zmiany, co można zauważyć przy czytaniu, oraz wykonywaniu przepisu. Zabierzmy się do pracy. Kruche ciasto na sernik zagniatamy ze wszystkich podanych w pierwszej grupie (ciasto) składników i rozciągamy cienką jego warstwę na posmarowanej tłuszczem blasze. Wstawiamy do pieca i podpiekamy przez 20-25 minut. Teraz robimy masę serową, więc margarynę wcieramy żółtkami i cukrem dodając cukier wanilinowy, ser i kartofle. Przekręcamy wszystko dwa razy przez maszynkę i dodajemy po trochu utartą z żółtkami margarynę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik Niewiedeński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Słoneczna zupa marchewkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej