
Składniki
2 szklanki
30 dekagramów
50 dekagramów
40 dekagramów
4 sztuki
20 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis na sernik jest zwykle standardowy, jednak tu mamy delikatne zmiany, co można zauważyć przy czytaniu, oraz wykonywaniu przepisu. Zabierzmy się do pracy. Kruche ciasto na sernik zagniatamy ze wszystkich podanych w pierwszej grupie (ciasto) składników i rozciągamy cienką jego warstwę na posmarowanej tłuszczem blasze. Wstawiamy do pieca i podpiekamy przez 20-25 minut. Teraz robimy masę serową, więc margarynę wcieramy żółtkami i cukrem dodając cukier wanilinowy, ser i kartofle. Przekręcamy wszystko dwa razy przez maszynkę i dodajemy po trochu utartą z żółtkami margarynę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej




























