Żółta sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółta sałatka

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż z dodatkiem kurkumy i curry, następnie ostudź

Krok 2

Paprykę i ananasa pokrój w kostkę, nie wylewaj soku z puszki.

Krok 3

Ryż wymieszaj z ananasem, papryką i kukurydzą. Majonez wymieszaj z czosnkiem i pieprzem, rozmieszaj z ryżem. Odstaw na chwilę do przegryzienia.

Krok 4

Możesz również dodać do sałatki paseczki zgrillowanej lub ugotowanej piersi z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej