Żółta sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółta sałatka

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż z dodatkiem kurkumy i curry, następnie ostudź

Krok 2

Paprykę i ananasa pokrój w kostkę, nie wylewaj soku z puszki.

Krok 3

Ryż wymieszaj z ananasem, papryką i kukurydzą. Majonez wymieszaj z czosnkiem i pieprzem, rozmieszaj z ryżem. Odstaw na chwilę do przegryzienia.

Krok 4

Możesz również dodać do sałatki paseczki zgrillowanej lub ugotowanej piersi z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółta sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej