Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i ser pokrój w kostkę. orzechy posiekaj.

Krok 2

żółty ser, jabłko, paprykę i cebulę pokrój w paski i wymieszaj z serem, mięsem i orzechami.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej