Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i ser pokrój w kostkę. orzechy posiekaj.

Krok 2

żółty ser, jabłko, paprykę i cebulę pokrój w paski i wymieszaj z serem, mięsem i orzechami.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej