Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

null

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i ser pokrój w kostkę. orzechy posiekaj.

Krok 2

żółty ser, jabłko, paprykę i cebulę pokrój w paski i wymieszaj z serem, mięsem i orzechami.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżami wody i oliwą.

Krok 4

Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonym schabem i żółtym serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej