Pieczony ryż po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony ryż po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

4 sztuki

30 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj i pokrój na cienkie paski. Dodaj do niej posiekany czosnek, mąką ziemniaczaną i 1 łyżkę sosu sojowego. Wymieszaj i odstaw.

Krok 2

Paprykę pokrój na paski, a boczek i szynkę w kosteczkę. Posiekaną natkę pietruszki dodaj do roztrzepanego jajka i wymieszaj.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 50ml wody.

Krok 3

Na oleju podsmaż wołowinę i przełóż do miski. Teraz podsmaż paprykę i wrzuć do mięsa. Na końcu podsmaż boczek oraz szynkę i dodaj do miski.

Krok 5

Następnie podsmaż delikatnie ryż, odgarnij na brzegi patelni, a na środek dodaj jajko z natką. Mieszaj, aż jajka się zetną,

Krok 6

Wlej teraz Fix Knorr i dodaj wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Dokładnie wymieszaj, zagotuj i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej