
Składniki
5 łyżek
4 sztuki
30 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
3 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę umyj i pokrój na cienkie paski. Dodaj do niej posiekany czosnek, mąką ziemniaczaną i 1 łyżkę sosu sojowego. Wymieszaj i odstaw.
Krok 2
Paprykę pokrój na paski, a boczek i szynkę w kosteczkę. Posiekaną natkę pietruszki dodaj do roztrzepanego jajka i wymieszaj.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 50ml wody.
Krok 3
Na oleju podsmaż wołowinę i przełóż do miski. Teraz podsmaż paprykę i wrzuć do mięsa. Na końcu podsmaż boczek oraz szynkę i dodaj do miski.
Krok 5
Następnie podsmaż delikatnie ryż, odgarnij na brzegi patelni, a na środek dodaj jajko z natką. Mieszaj, aż jajka się zetną,
Krok 6
Wlej teraz Fix Knorr i dodaj wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Dokładnie wymieszaj, zagotuj i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej