Paratha przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paratha

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób gładkie ciasto z mąki z solą i wody.

Krok 2

Kawałki ciasta cienko rozwałkuj. Z wierzchu posmaruj glee i złóż na pół, zaklejając brzegi. Znów posmaruj ghee i złóż na ćwiartki, zaklejając brzegi.

Krok 3

Lekko rozwałkuj i praż placki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu obracając je trzykrotnie. Następnie podlej każdy placek połową łyżeczki gheei obróć na patelni do całkowitego wchłonięcia tłuszczu. Podawaj..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej