Paratha przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paratha

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób gładkie ciasto z mąki z solą i wody.

Krok 2

Kawałki ciasta cienko rozwałkuj. Z wierzchu posmaruj glee i złóż na pół, zaklejając brzegi. Znów posmaruj ghee i złóż na ćwiartki, zaklejając brzegi.

Krok 3

Lekko rozwałkuj i praż placki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu obracając je trzykrotnie. Następnie podlej każdy placek połową łyżeczki gheei obróć na patelni do całkowitego wchłonięcia tłuszczu. Podawaj..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej