Paratha przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paratha

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób gładkie ciasto z mąki z solą i wody.

Krok 2

Kawałki ciasta cienko rozwałkuj. Z wierzchu posmaruj glee i złóż na pół, zaklejając brzegi. Znów posmaruj ghee i złóż na ćwiartki, zaklejając brzegi.

Krok 3

Lekko rozwałkuj i praż placki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu obracając je trzykrotnie. Następnie podlej każdy placek połową łyżeczki gheei obróć na patelni do całkowitego wchłonięcia tłuszczu. Podawaj..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej