
Składniki
null
null
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób gładkie ciasto z mąki z solą i wody.
Krok 2
Kawałki ciasta cienko rozwałkuj. Z wierzchu posmaruj glee i złóż na pół, zaklejając brzegi. Znów posmaruj ghee i złóż na ćwiartki, zaklejając brzegi.
Krok 3
Lekko rozwałkuj i praż placki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu obracając je trzykrotnie. Następnie podlej każdy placek połową łyżeczki gheei obróć na patelni do całkowitego wchłonięcia tłuszczu. Podawaj..
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej