Paratha przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paratha

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób gładkie ciasto z mąki z solą i wody.

Krok 2

Kawałki ciasta cienko rozwałkuj. Z wierzchu posmaruj glee i złóż na pół, zaklejając brzegi. Znów posmaruj ghee i złóż na ćwiartki, zaklejając brzegi.

Krok 3

Lekko rozwałkuj i praż placki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu obracając je trzykrotnie. Następnie podlej każdy placek połową łyżeczki gheei obróć na patelni do całkowitego wchłonięcia tłuszczu. Podawaj..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paratha - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej