Waza dyniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waza dyniowa

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bardzo ważna jest temperatura pieczenia dyni. Nie staraj się przyśpieszać całego procesu, ustawiając wyższą temperaturę, bo dynia ci zwyczajnie wybuchnie. I będzie strasznie dużo sprzątania, a przede wszystkim - nici z obiadu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej