
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszać z bułką tartą, jajkiem. Przyprawić pieprzem oraz przyprawami w mini kostkach Knorr: pietruszka i smażona cebula.
Krok 2
Uformować kotlety. Piec na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 10 minut z każdej strony.
Krok 3
Podawać z ziemniakami i chrupiącą surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej