Kotlety mielone z grilla

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszać z bułką tartą, jajkiem. Przyprawić pieprzem oraz przyprawami w mini kostkach Knorr: pietruszka i smażona cebula.

Krok 2

Uformować kotlety. Piec na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 10 minut z każdej strony.

Krok 3

Podawać z ziemniakami i chrupiącą surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej