Pyzy z okrasą - ziemniaczane: przepis z boczkiem | Przepisy.pl pixel

Pyzy ziemniaczane z okrasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 1

Krok 2

Gdy składniki się podsmażą, dodaj majeranek i odstaw na później.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem, odstaw na 10 minut.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 3

Krok 4

Gotowe ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i podziel na kilka równych części. Z każdej zroluj wałek i podziel go nożem na mniejsze kawałki.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 4

Krok 5

Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach na małą kulkę. Gotowe odstaw na kilka minut, aby podeschły.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 5

Krok 6

Gotuj pyzy kilka minut w wodzie, aż wypłyną. Ugotowane przełóż na talerze i polej przygotowaną wcześniej okrasą.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pyzy ziemniaczane z okrasąPyzy ziemniaczane z okrasą

Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.