
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.

Krok 2
Gdy składniki się podsmażą, dodaj majeranek i odstaw na później.

Krok 3
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem, odstaw na 10 minut.

Krok 4
Gotowe ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i podziel na kilka równych części. Z każdej zroluj wałek i podziel go nożem na mniejsze kawałki.

Krok 5
Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach na małą kulkę. Gotowe odstaw na kilka minut, aby podeschły.

Krok 6
Gotuj pyzy kilka minut w wodzie, aż wypłyną. Ugotowane przełóż na talerze i polej przygotowaną wcześniej okrasą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pyzy ziemniaczane z okrasą
Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.