Pyzy z okrasą - ziemniaczane: przepis z boczkiem | Przepisy.pl pixel

Pyzy ziemniaczane z okrasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 1

Krok 2

Gdy składniki się podsmażą, dodaj majeranek i odstaw na później.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem, odstaw na 10 minut.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 3

Krok 4

Gotowe ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i podziel na kilka równych części. Z każdej zroluj wałek i podziel go nożem na mniejsze kawałki.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 4

Krok 5

Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach na małą kulkę. Gotowe odstaw na kilka minut, aby podeschły.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 5

Krok 6

Gotuj pyzy kilka minut w wodzie, aż wypłyną. Ugotowane przełóż na talerze i polej przygotowaną wcześniej okrasą.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pyzy ziemniaczane z okrasąPyzy ziemniaczane z okrasą

Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.