Pyzy z okrasą - ziemniaczane: przepis z boczkiem | Przepisy.pl pixel

Pyzy ziemniaczane z okrasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 1

Krok 2

Gdy składniki się podsmażą, dodaj majeranek i odstaw na później.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem, odstaw na 10 minut.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 3

Krok 4

Gotowe ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i podziel na kilka równych części. Z każdej zroluj wałek i podziel go nożem na mniejsze kawałki.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 4

Krok 5

Każdy kawałek ciasta uformuj w dłoniach na małą kulkę. Gotowe odstaw na kilka minut, aby podeschły.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 5

Krok 6

Gotuj pyzy kilka minut w wodzie, aż wypłyną. Ugotowane przełóż na talerze i polej przygotowaną wcześniej okrasą.

Pyzy ziemniaczane z okrasą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pyzy ziemniaczane z okrasąPyzy ziemniaczane z okrasą

Cebulę, boczek i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na smalcu.