Krem z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z cukinii

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię obieramy i wycinamy gniazdo nasienne.

Krok 2

Na maśle krótko przesmażamy posiekany w cienkie plasterki czosnek, a po chwili dodajemy do niego pokrojoną w średniej wielkości kostkę cukinię.

Krok 3

Warzywa przesmażamy (a właściwie to dusimy, bo ogień ma być mały) około 10 minut, aż cukinia będzie miękka.

Krok 4

Zalewamy warzywa bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie minimalizujemy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 5

Miksujemy blenderem całość do uzyskania gładkiego kremu. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

Krok 6

Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej