Krem z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z cukinii

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 litr

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię obieramy i wycinamy gniazdo nasienne.

Krok 2

Na maśle krótko przesmażamy posiekany w cienkie plasterki czosnek, a po chwili dodajemy do niego pokrojoną w średniej wielkości kostkę cukinię.

Krok 3

Warzywa przesmażamy (a właściwie to dusimy, bo ogień ma być mały) około 10 minut, aż cukinia będzie miękka.

Krok 4

Zalewamy warzywa bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie minimalizujemy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 5

Miksujemy blenderem całość do uzyskania gładkiego kremu. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

Krok 6

Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej