Zupa z fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolki szparagowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

20 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Fasolkę oczyść z włókien, pokrój ukośnie na kawałki długości 2cm, opłucz i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w cząstki pomidory i dopraw. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej