Zupa z fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolki szparagowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

20 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Fasolkę oczyść z włókien, pokrój ukośnie na kawałki długości 2cm, opłucz i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w cząstki pomidory i dopraw. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej