
Składniki
150 mililitrów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
20 gramów
2 łyżki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.
Krok 2
Fasolkę oczyść z włókien, pokrój ukośnie na kawałki długości 2cm, opłucz i zalej wywarem. Ugotuj.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w cząstki pomidory i dopraw. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej