
Składniki
150 mililitrów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
20 gramów
2 łyżki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.
Krok 2
Fasolkę oczyść z włókien, pokrój ukośnie na kawałki długości 2cm, opłucz i zalej wywarem. Ugotuj.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w cząstki pomidory i dopraw. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej