Zupa z fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolki szparagowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

20 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Fasolkę oczyść z włókien, pokrój ukośnie na kawałki długości 2cm, opłucz i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w cząstki pomidory i dopraw. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Crostini z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej