Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym

Autor: wiki

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż wg instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Mieso mielone przyprawiamy do smaku i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone. Wszystko razem dusimy kilka minut

Krok 3

Ryż wraz z podduszonym mięsem przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną masła. Dodajemy sos czosnkowy, (można jeszcze wedle uznania doprawić do smaku ziołami lub przyprawą). Wszystko razem mieszamy.

Krok 4

Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku ok. 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej