Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym

Autor: wiki

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

100 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż wg instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Mieso mielone przyprawiamy do smaku i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone. Wszystko razem dusimy kilka minut

Krok 3

Ryż wraz z podduszonym mięsem przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną masła. Dodajemy sos czosnkowy, (można jeszcze wedle uznania doprawić do smaku ziołami lub przyprawą). Wszystko razem mieszamy.

Krok 4

Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku ok. 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ryżowa  z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej