Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

160 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj ok. 8 minut.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj pokrojone w paseczki suszone pomidory i chwilę podsmaż- dosłownie minutę.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

W kubeczku wymieszj zawartość saszetki Fix Spaghetti Carbonara Knorr z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię z cebulą i pomidorami. Ciągle mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze na małym ogniu z 3 minuty.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Odcedzony makaron wrzuć na patelnię z sosem, dodaj szczyptę pieprzu i dokładnie wymieszaj. Podawaj ciepłe. Można posypać natką pietruszki.

Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem carbonara i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej