
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
400 mililitrów
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
500 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Krok 2
Czosnek rozgnieć i zeszklij na oliwie z oliwek.
Krok 3
W garnku rozgrzej śmietanę z parmezanem i rokpolem. Ugotuj.
Krok 4
Do serów dodaj oliwę z czosnkiem. Dopraw ziołami oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 5
Makaron odcedź, dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej