
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
400 mililitrów
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
500 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Krok 2
Czosnek rozgnieć i zeszklij na oliwie z oliwek.
Krok 3
W garnku rozgrzej śmietanę z parmezanem i rokpolem. Ugotuj.
Krok 4
Do serów dodaj oliwę z czosnkiem. Dopraw ziołami oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 5
Makaron odcedź, dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej