Fettuccine Alfredo II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fettuccine Alfredo II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

400 mililitrów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

500 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Krok 2

Czosnek rozgnieć i zeszklij na oliwie z oliwek.

Krok 3

W garnku rozgrzej śmietanę z parmezanem i rokpolem. Ugotuj.

Krok 4

Do serów dodaj oliwę z czosnkiem. Dopraw ziołami oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 5

Makaron odcedź, dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej