Fettuccine Alfredo II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fettuccine Alfredo II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

400 mililitrów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

500 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Krok 2

Czosnek rozgnieć i zeszklij na oliwie z oliwek.

Krok 3

W garnku rozgrzej śmietanę z parmezanem i rokpolem. Ugotuj.

Krok 4

Do serów dodaj oliwę z czosnkiem. Dopraw ziołami oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 5

Makaron odcedź, dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fettuccine Alfredo II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
32 osoby oglądają przepis:
Soczyste pulpety z fasoli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej